Yleislinja


Katso: Lukion esittelyvideot

Leppävaaran lukio on lähes 500 opiskelijan tehokas yleislukio. Koulussamme opiskellaan kannustavassa, avoimessa ja opiskelijoista huolehtivassa ilmapiirissä. Lukiossamme tarjotaan laadukasta opetusta ja monipuolisia opintoja niin kielissä, matemaattisissa aineissa, reaaliaineissa kuin taito- ja taideaineissa.

Alla muutamia esimerkkejä lukiomme opinnoista:

  • Kielissä väittelykurssi ja luovan kirjoittamisen opintoja

  • Ruotsin ja historian yhdistelmäkurssilla on vierailtu Uppsalassa

  • Historian kansainvälisyyskurssilla on vierailtu Berliinissä ja lisäksi lukiollamme on kiinalainen yhteistyölukio Shanghaissa

  • Musiikissa voi valita bändikurssin tai musiikkiteknologiakurssin.

  • Kaikille opiskelijoille on tarjolla monipuolinen valikoima liikuntakursseja, tarjoamme esimerkiksi kuntosalikurssin, pallopeli- ja mailapelikurssin. Syksyllä on tarjolla retkeilykurssi Nuuksiossa ja talvisin hiihto- ja laskettelukurssi Pyhällä.

  • Koulumme on mukana useissa Erasmus-projekteissa.


Kielitarjonta:

  • A-kieli: englanti ja ruotsi

  • B-kieli: ruotsi, ranska, saksa

Lukiodiplomin voi tehdä kuvataiteessa, tanssissa ja liikunnassa.

Leppävaaran lukio tarjoaa eUrheiluvalmennusta yhteistyössä Incoachin kanssa. Opintojen laajuus on n. 15 kurssia (30 opintopistettä). Lisätietoja löydät "oppiaineet"-kohdasta eUrheiluvalmennus.

Lukiossamme toimii urheilulinja, johon haetaan erillisenä hakukohteena. Valmennusurheilijoita on opiskelijoistamme noin 100. Tarjoamme laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet. Koulumme tekee yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian URHEA:n kanssa.

Leppävaaran lukion yleislinjan opiskelija voi hakea urheilijastatusta ja oikeutta osallistua lukion urheiluvalmennukseen (5 kurssia eli 10 opintopistettä). Urheilijastatusta voi hakea 1. ja 3.jakson aikana hakulomakkeella. Urheilijastatuksen kriteerinä on oman lajin SM-taso ja tavoitteellinen harjoittelu sekä opiskelu lukioaikana. Urheilijastatuksen myöntää urheilukoordinaattori.


Korkeakouluyhteistyö Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa

Leppävaaran lukio ja Metropolia ammattikorkeakoulu tekevät korkeakouluyhteistyötä. Leppävaaran lukion opiskeljoilla on mahdollisuus jo lukioaikana suorittaa Metropolia ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan väyläopintoja (60 opintopistettä).

Opinnot suoritetaan itsenäisesti verkko-opintoina. Opinnoista kiinnostuneiden kanssa tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opinnot suorittaneilla on mahdollisuus hakea väyläopintojen avulla avoimen ammattikorkeakoulun väylähaussa.