Yhteiskuntaoppi

YH3 Suomi, Eurooppa ja muuttuva maailma

Syventävät kurssit

YH03 SUOMI, EUROOPPA JA MUUTTUVA MAAILMA

Kurssi perehdyttää Euroopan taloudelliseen ja poliittiseen yhdentymiseen ja yksittäisen kansalaisen asemaan yhdentyvässä Euroopassa ja globalisoituvassa maailmassa. Kurssi aikana opitaan seuraamaan ajankohtaisia maailman tapahtumia. Se kannustaa osallistumaan erilaisia kansainvälisen politiikan ilmiöitä koskevaan keskusteluun. Kurssin toteuttamisessa painotetaan tutkivaa oppimista, jossa hyödynnetään mediaa ja muita monipuolisia informaatiolähteitä.

YH04 KANSALAISEN LAKITIETO

Kurssilla perehdytään Suomen oikeusjärjestyksen ja oikeuden käytön perusasioihin. Tutustutaan tärkeimpiin oikeudellisiin sopimuksiin ja tiedon lähteisiin sekä paneudutaan tavanomaisten oikeusasioiden hoitamiseen.

Soveltavat kurssit

YH05 YHTEISKUNTAOPIN KERTAUSKURSSI

Kurssi on tarkoitettu yhteiskuntaopin ainereaalikokeeseen valmistautuville abiturienteille. Kurssilla opiskelija pääsee harjoittelemaan koevastaamista kirjoittamalla esseitä ja tehtäviä sekä tekemällä harjoituskokeita. Kurssin materiaalina käytetään yhteiskuntaopin pakollisten sekä syventävien kurssien oppimateriaaleja. Kurssi suoritetaan luokkaopetuksena sekä pienryhmissä tapahtuvana työskentelynä. Tavoitteena on vierailla yhteiskuntaopin opiskelun kannalta hyödyllisessä paikassa. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.

YH06 YRITTÄMINEN JA YRITTÄJYYS -KURSSI

Kurssilla perehdytään yrittämiseen elinkeinona, yritystalouden keskeisimpiin käsitteisiin sekä harjoitellaan yrityksen perustamista. Kurssiin kuuluu lähiopetusta sekä mahdollisesti NY24-opintoleiri. Leirin järjestämisessä on mukana opiskelijatutoreita.

Yhteiskuntaopin oppiainetta sivuavia kursseja

Taloudellisen tiedotustoimiston business-kurssit:

TAT01 Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen

TAT02 Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot

TAT03 Globaalit markkinat

TAT04 Talous, raha ja yrittäjyys.

Lelun vuoden 2017-18 YH06 Yrittäminen ja yrittäjyys sekä TAT02 Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot -kurssien oppilaat opiskelivat yrittämistä kauppakeskus Sellossa. Yrittämiseen pureuduttiin pelillistäminen ja koulun ulkopuolinen opiskelu avaimina monipuolisempaan oppimiseen.