Kielet

Vieras kieli, pitkä oppimäärä

Kurssit valmentavat pitkän kielen ylioppilaskokeeseen.

Koulumme pitkänä luettavia kieliä ovat englanti ja ruotsi. Niissä on kuusi pakollista ja kaksi syventävää kurssia. Kursseilla opiskelijat saavat valmiudet kielen eri osa-alueilla harjoittelemalla erilaisia keskustelutilanteita, kuullun- ja luetun tekstin ymmärtämistä sekä kirjallista tuottamista. Aihepiirit ovat monipuolisia itsestä ja perheestä kertomisesta mm. kulttuuriin, tieteisiin ja ympäristönsuojeluun.

Englanti

Englannin peruskurssien jälkeen opiskelija voi valita keskustelukurssin, luovan kirjoittamisen kurssin ja ylioppilaskirjoituksiin valmistavan abi-kurssin. Kolmantena opiskeluvuotena on mahdollista suorittaa Opetushallituksen valtakunnallinen keskustelukoe, josta saa erillisen todistuksen. English is an eternal challenge!

Toinen kotimainen kieli

Ruotsi

Toista kotimaista eli ruotsia tarjotaan viiden pakollisen kurssin lisäksi myös kaksi syventävää kurssia sekä abi-kurssi. Oppimäärä tähtää monipuoliseen suulliseen ja kirjalliseen kielitaitoon; arkipäivän elämänmenon lisäksi aihepiireinä ovat mm. kulttuuri, ympäristö ja muut Pohjoismaat. Koulussamme on myös mahdollista suorittaa niveltävä kurssi, joka vahvistaa yläasteen tietoja ennen varsinaisten lukioruotsin kurssien suoritusta. Voit myös valita A-ruotsin oppimäärän mukaiset kurssit. Kurssit valmentavat toisen kotimaisen kielen ylioppilaskokeeseen. Lukiomme tarjoaa myös ruotsin suullisen kurssin, johon sisältyy opintomatka Uppsalaan.

Vieras kieli, lyhyt oppimäärä

Ranska

Ranskassa tarjotaan kurssit RAB31-RAB38.

Saksa

Saksassa tarjotaan kurssit SAB31-SAB38.

Jos olet epävarma siitä, mitä kursseja Sinun tulisi valita, ota rohkeasti yhteyttä ranskan- tai saksanopettajaan, niin katsomme yhdessä sinulle sopivat kurssit.