Kielet

Vieras kieli, pitkä oppimäärä

Opinnot valmentavat pitkän kielen ylioppilaskokeeseen.

Koulumme pitkänä luettavia kieliä ovat englanti ja ruotsi. Opiskelijat saavat valmiudet kielen eri osa-alueilla harjoittelemalla erilaisia keskustelutilanteita, kuullun- ja luetun tekstin ymmärtämistä sekä kirjallista tuottamista. Aihepiirit ovat monipuolisia itsestä ja perheestä kertomisesta mm. kulttuuriin, tieteisiin ja ympäristönsuojeluun.

Englanti

Englannin perusopintojen jälkeen opiskelija voi valita valinnaisia opintoja: keskustelua, luovaa kirjoittamista ja ylioppilaskirjoituksiin valmistavan abi-kertauksen. Kolmantena opiskeluvuotena on mahdollista suorittaa Opetushallituksen valtakunnallinen keskustelukoe, josta saa erillisen todistuksen. English is an eternal challenge!

Toinen kotimainen kieli

Ruotsi

Toisessa kotimaisessa kielessä eli ruotsissa tarjotaan pakollisten opintojen lisäksi myös valinnaisia opintoja sekä abi-kertausta. Oppimäärä tähtää monipuoliseen suulliseen ja kirjalliseen kielitaitoon; arkipäivän elämänmenon lisäksi aihepiireinä ovat mm. kulttuuri, ympäristö ja muut Pohjoismaat. Koulussamme on myös mahdollista suorittaa niveltävät opinnot, jotka vahvistavat yläasteen tietoja ennen varsinaisten lukio-opintojen alkua. Voit myös valita A-ruotsin oppimäärän. Opinnot valmentavat toisen kotimaisen kielen ylioppilaskokeeseen. Lukiomme tarjoaa myös ruotsin suulliset opinnot, joihin sisältyy opintomatka Uppsalaan.

Vieras kieli, lyhyt oppimäärä

Ranska ja Saksa

Jos olet epävarma siitä, mitä opintoja Sinun tulisi valita, ota rohkeasti yhteyttä ranskan- tai saksanopettajaan!