Ruokailusta

Ohjeita ruokailuun

Ruokailuajat ja -vuorot

Ruokailun sujumiseksi ruokailuaikojen ja -vuorojen noudattaminen on välttämätöntä. Päivittäin lounaan nauttii ruokasalissa noin 360 henkeä.

Ruokalista

Ruokalista pohjautuu asiakaskyselyn tuloksiin, menekin seurantaan, ravitsemuksellisiin ja vaihtelun periaatteisiin sekä kausiraaka-aineisiin. Ruokalista on nähtävillä ruokasalissa, info-TV:ssa, espoo.fi-sivuilla ja Länsiväylä-lehdessä.

Ruoan ottaminen

Käytä kullekin ruokalajille varattua otinta ja aseta se siististi omalle paikalleen. Näin takaamme hygieenisyyden ja turvallisuuden. Ota vain sen verran, kuin jaksat syödä. Joissakin ruokalajeissa on kappalemäärärajoituksia. Näin varmistamme, että ruokaa riittää kaikille. Lisämausteita saa linjastosta. Älä vie ruokaa pois ruokasalista.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioista ja niissä tapahtuvista muutoksista ilmoitetaan terveydenhoitajalle. Ilmoita keittiöön pitkistä poissaoloistasi, ettemme valmista ruokaa turhaan. Erityisruokavaliot ovat tarjolla erillisessä lämpövaunussa.

Käyttäytyminen ruokailussa

Ruokailu on sosiaalinen tapahtuma. Ulkovaatteet eivät kuulu ruokailuun hygienian ja viihtyvyyden vuoksi. Pese kätesi ennen ruokailua ja jätä pöytä siistiksi ja nosta tuolisi paikoilleen. Pidä ruokasali siistinä myös muina aikoina työskennellessäsi tilassa.

Astioiden palautus

Palauttaessasi astiasi lajittele ruokajätteesi ja lautasliinasi biojätekeräykseen, ruokailuvälineet ja astiat omiin koreihinsa.

Palaute

Ruokasalissa on palautelaatikko ja kaavakkeita siinä lähellä. Toivomme sinun nimelläsi kirjoittavan palautetta ruoasta ja palvelusta. Käsittelemme kaikki palautteet ja kehitämme toimiamme.

Välipalatarjoilu

Ruokasalissa myydään välipalaa aamupäivisin ma-pe klo 9.30–9.45 ja torstai-iltapäivisin klo 14.30–14.45.

Tervetuloa ruokailemaan, hyvää ruokahalua!