Yleislinjalle

Katso: Lukion esittelyvideot

Leppävaaran lukio on noin 430 opiskelijan tehokas yleislukio. Koulussamme opiskellaan kannustavassa, avoimessa ja opiskelijoista huolehtivassa ilmapiirissä.

Lukiossamme tarjotaan monipuolisesti erilaisia kursseja. Esimerkiksi luonnontieteissä voi suorittaa työkursseja, matematiikassa voi syventyä symboliseen laskentaan. Äidinkielen ja reaaliaineiden yhteistyönä järjestetään väittelykurssi ja englannissa sekä äidinkielessä on tarjolla luovan kirjoittamisen kurssi. Musiikissa voi valita bändikurssin tai musiikkiteknologiakurssin. Historian kansainvälisyyskurssilla on vierailtu Berliinissä ja lisäksi lukiollamme on kiinalainen yhteistyölukio Shanghaissa. Ruotsin ja historian yhteiskurssilla on vierailtu Uppsalassa ja fysiikassa on ollut mahdollisuus osallistua CERN-kurssille. Koulumme on mukana useissa Erasmus-projekteissa.

Kaikille opiskelijoille on tarjolla monipuolinen valikoima liikuntakursseja, tarjoamme esimerkiksi kuntosalikurssin, pallopeli- ja mailapelikurssin. Syksyllä on tarjolla retkeilykurssi Nuuksiossa ja talvisin hiihto- ja laskettelukurssi Vuokatissa.

Lukiodiplomin voi tehdä kuvataiteessa, tanssissa ja liikunnassa.

Leppävaaran lukio tarjoaa eUrheiluvalmennusta yhteistyössä Incoachin kanssa. Opintojen laajuus on n. 15 kurssia (30 opintopistettä). Lisätietoja löydät "oppiaineet"-kohdasta eUrheiluvalmnnus.

Lukiossamme toimii urheilulinja, johon haetaan erillisenä hakukohteena. Valmennusurheilijoita on opiskelijoistamme noin 100. Urheilulinjalle haetaan erikseen. Tarjoamme laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet. Koulumme tekee yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian URHEA:n kanssa.

Leppävaaran lukion yleislinjan opiskelija voi hakea urheilijastatusta ja oikeutta osallistua lukion urheiluvalmennukseen (5 kurssia eli 10 opintopistettä). Urheilijastatusta voi hakea 1. ja 3.jakson aikana hakulomakkeella. Urheilijastatuksen kriteerinä on oman lajin SM-taso ja tavoitteellinen harjoittelu sekä opiskelu lukioaikana. Urheilijastatuksen myöntää urheilukoordinaattori.

Korkeakouluyhteistyö Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa

Leppävaaran lukio ja Metropolia ammattikorkeakoulu tekevät korkeakouluyhteistyötä. Leppävaaran lukion opiskeljoilla on mahdollisuus jo lukioaikana suorittaa Metropolia ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan väyläopintoja (60 opintopistettä).

Opinnot suoritetaan itsenäisesti verkko-opintoina. Opinnoista kiinnostuneiden kanssa tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opinnot suorittaneilla on mahdollisuus hakea väyläopintojen avulla avoimen ammattikorkeakoulun väylähaussa.

Hakeminen

Hae Leppävaaran lukioon yhteishaussa osoitteessa: www.opintopolku.fi

Hakuaika: 23.2.-23.3.2021

Täytä sähköinen ainevalintakortti osoitteessa www.espoo.fi/yhteishaku (ainevalintakortti aukeaa maaliskuun puolivälissä).

Tutustumistilaisuudet

Avoimien ovien päivät ja esittelyt, osoitteessa Karaportti 2, auditorio:

• Keskiviikkona 13.1.2021 klo 13.30 etänä

• Tiistaina 19.1.2021 klo 13.30 etänä

• Keskiviikkona 3.2.2021 klo 18:00-19:30 huoltajille ja nuorille, todennäköisesti etänä

Paikan vastaanottaminen

Opiskelupaikka kannattaa ottaa vastaan sähköisesti heti, kun yhteishaun tulokset ovat tulleet. Opiskelupaikka kannattaa ottaa vastaan, vaikka jonottaisikin vielä varapaikkaa ylemmältä hakutoiveelta.

Infoa uusille opiskelijoille

Yleislinjan ja urheilulinjan uusien opiskelijoiden orientaatiopäivät järjestetään kesällä. Ohjelmassa on lukioon ja lukio-opiskeluun tutustumista.

Kaikkien ensimmäisen opintovuoden uusien opiskelijoiden kahden ensimmäisen jakson oppikirjalista julkaistaan kotisivuilla kohdassa Opiskelijalle-oppikirjalista.

Lukio-opinnoissa tarvitset kannettavaa tietokonetta, ohjeet kannettavan hankkimiseen löydät täältä.