Urheilulinjalle

Leppävaaran lukion urheilulinjalle (hakukoodi 0258/817) haetaan sähköisesti yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Sähköisen haun lisäksi hakijan on täytettävä hakulomake urheiluoppilaitokseen (2021). Hakemusten palautus lukion kansliaan 23.3.2021 klo 15.00 mennessä. Hakemuksen voi lähettää myös sähköisesti lukion kansliaan koulusihteerille. Katso lisää urheiluoppilaitokseen hakemisesta, opiskelijavalinnan hakuprosessista ja kriteereistä olympiakomitean sivuilta.

Urheilulinjalle valitaan lukuvuonna 2021-22 yhteensä 50 opiskelijaa. Hakea voi joukkuelajin tai yksilölajin edustajana. Sisäänpääsyyn vaikuttavat lukuaineiden keskiarvo (vähintään 7,0), liikunnan arvosana ja lajiliittojen urheilijapisteet. Urheilulinjan opiskelijavalinnan kriteereissä noudatamme valtakunnallista urheilulukioiden pisteytystä. Urheilulinjan opiskelijat voivat suorittaa yhteensä 15 urheiluvalmennuskurssia lukioaikana. Lukion yleislinjan opiskelijoilla on mahdollisuus hakea urheilijastatusta ja suorittaa max. viisi urheiluvalmennuskurssia.

Lukion esittelyvideot

Urheiluoppilaitoshaku 2021.pdf

Urheilulinjalle valinta:

Urheilulinjan pisteytys:

• Keskiarvo, joka lasketaan liikunnan ja lukuaineiden numeroista (max. 10 pistettä).

• Lajiliittopisteytys (0-5 pistettä).

• Koulukohtaiset soveltuvuuspisteet (0-5 pistettä).

• Yhteensä max. 20 pistettä

Keskiarvo:

• Keskiarvopisteiksi lasketaan hakijan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden ja liikunnan arvosanoista muodostuva keskiarvo. Keskiarvo lasketaan sadasosan tarkkuudella, minimikeskiarvo urheilulinjalle hyväksytyille on 7,00.

Lajiliittopisteet (0-5 pistettä):

• Lajiliittopisteytyksen periaatteet ovat kevään 2021 haussa seuraavat:

4,2-5 pistettä:

• Joukkuelaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

• Yksilölaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

3,1-4,1 pistettä:

• Joukkuelaji: Ikäluokan maajoukkueurheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. Yksilölaji: SM-mitalitaso. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

2,1-3,0 pistettä:

• Joukkuelaji: Maajoukkue-ehdokas, aluejoukkueen kärkeä, seurajoukkueen kärkipäätä. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. Yksilölaji: SM-pistesijataso, SM-mitalitason viestijoukkueen jäsen. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

1,1-2,0 pistettä:

• Joukkuelaji: Aluejoukkueen keskiatasoa, seurajoukkueen runkopelaaja. Yksilölaji: lähellä SM-pistesijaa, SM-pistesijatason viestijoukkueessa

0,1-1,0 pistettä: Seuratason aktiivi

0 pistettä: käytetään vain, jos lajiliitto ei tunne urheilijaa (koulu voi pisteyttää, max 2,5 pistettä)

Oppilaitospisteytyksen periaatteet: (0-5 pistettä):

• Oppilaitospisteiden lähtökohtana on tukea lajiliiton pisteytystä potentiaalisimpien urheilijoiden sisäänpääsyn varmistamiseksi. Oppilaitospisteytyksessä huomioidaan mm. seuraavia seikkoja: lajin harjoittelu- ja /tai valmennusolosuhteet, aamuharjoittelun mahdollisuudet, hakijan menestys omassa lajissa sekä edellytykset/motivaatio opiskeluun (lukiokelpoisuus).

Leppävaaran lukio ei järjestä erillistä valinta- tai soveltuvuuskoetta urheilulinjan hakijoille.

Tiedustelut urheilulinjasta

Avoimien ovien päivät ja esittelyt, osoitteessa Karaportti 2, auditorio:

• Keskiviikkona 13.1.2021 klo 13.30 etänä

• Tiistaina 19.1.2021 klo 13.30 etänä

• Keskiviikkona 3.2.2021 klo 18:00-19:30 huoltajille ja nuorille, etänä

Lukion rehtori Ismo-Olav Kjäldman, puh.(09)8164 4634 ismo-olav.kjaldman@espoo.fi tai valmennuksen koordinaattori Heikki Saloranta, 050 5631006 heikki.saloranta@espoo.fi

Urheiluoppilaitosten hakulomake 2021