Hae Leppävaaran lukioon

Leppävaaran lukion esittely

Lukion esittelyvideot

Leppävaaran lukio on noin 430 opiskelijan tehokas yleislukio. Koulussamme opiskellaan kannustavassa, avoimessa ja opiskelijoista huolehtivassa ilmapiirissä.

Lukiossamme toimii urheilulinja. Valmennusurheilijoita on opiskelijoistamme noin 100. Urheilulinjalle haetaan erikseen. Tarjoamme laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet. Koulumme tekee yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian URHEA:n kanssa.

Leppävaaran lukio tarjoaa eUrheiluvalmennusta yhteistyössä Metropolian ja Incoachin kanssa. Opintokokonaisuus rakentuu pelisovellukset opinnoista sekä matematiikan ja pitkän fysiikan opinnoista. Opintojen laajuus on n. 15 kurssia (30 opintopistettä). Opintokokonaisuus suoritetaan yhteistyössä Metropolia-ammattikorkeakoulun kanssa ja se toimii mahdollisena väyläopintoina Metropolia-ammattikorkeakouluun pelisovellukset pääaineena -opintoihin. Katso tästä lisätietoja Metropolian tieto- ja viestintätekniikan opinnoista.

Kaikille opiskelijoille on tarjolla monipuolinen valikoima liikuntakursseja, tarjoamme esimerkiksi kuntosalikurssin, pallopeli- ja mailapelikurssin. Syksyllä on tarjolla retkeilykurssi Nuuksiossa ja talvisin hiihto- ja laskettelukurssi Vuokatissa.

Monissa aineissa tarjotaan soveltavia kursseja. Esimerkiksi luonnontieteissä voi suorittaa työkursseja, matematiikassa voi syventyä symboliseen laskentaan. Äidinkielen ja reaaliaineiden yhteistyönä järjestetään väittelykurssi ja englannissa sekä äidinkielessä on tarjolla luovan kirjoittamisen kurssi. Musiikissa voi valita bändikurssin tai musiikkiteknologiakurssin. Historian kansainvälisyyskurssilla on vierailtu Berliinissä ja lisäksi lukiollamme on kiinalainen yhteistyölukio Shanghaissa. Ruotsin ja historian yhteiskurssilla on vierailtu Uppsalassa ja fysiikassa on ollut mahdollisuus osallistua CERN-kurssille. Koulumme on mukana useissa Erasmus-projekteissa.

Lukiossamme toimii myös lukio-opintoihin valmistava LUVA-linja. Lukiodiplomin voi tehdä kuvataiteessa, tanssissa ja liikunnassa.