Hae Leluun

Leppävaaran lukion esittely

Leppävaaran lukio, tuttavallisemmin Lelu, on noin 360 opiskelijan tehokas yleislukio erinomaisella paikalla: lyhyen kävelymatkan päässä Leppävaaran asemalta ja kauppakeskus Sellosta, uimahallin ja palloiluhallin välissä. Junien ja asemalle kulkevien bussien lisäksi lähelle pääsee Jokeri-bussilla 550 sekä Turuntien busseilla. Lelussa opiskellaan kannustavassa, avoimessa ja opiskelijoista huolehtivassa ilmapiirissä.

Lukiossamme on monipuolinen valikoima liikuntakursseja tanssikursseista rentoutumiskursseihin. Esimerkiksi ohjatulla kuntosalikurssilla opiskelija laatii opettajan kanssa itselleen sopivan, henkilökohtaisen harjoitteluohjelman. Liikuntaan kuuluvat myös tutut pallopelit ja mailapelit sulkapallosta tennikseen. Syksyllä on tarjolla retkeilykurssi Nuuksiossa ja talvisin hiihto- ja laskettelukurssi Vuokatissa.

Lukiossamme toimii urheilulinja. Valmennusurheilijoita on opiskelijoista yhteensä noin 80. Urheilulinjalle haetaan erikseen. Urheiluvalmennukseen osallistuville on ohjattuja lajiharjoituksia tai yksilövalmennusta tai omia valmennusohjelmia.

Eri aineissa on tarjolla paljon soveltavia kursseja. Esimerkiksi luonnontieteissä järjestetään työkursseja ja äidinkielen, filosofian ja muiden reaaliaineiden yhteistyönä järjestetään väittelykurssi. Tarjolla on laaja kielivalikoima, mm. A-ruotsia. Yo-kokeeseen tähtäävä ranska tai saksa on mahdollista aloittaa alkeista. Kielten kursseilla tutustutaan monipuolisesti myös maiden tapoihin ja kulttuuriin. Englannissa ja äidinkielessä on tarjolla luovan kirjoittamisen kurssi, ja suosittuja ovat myös kielten suulliset kurssit. Kansainvälisyyskursseihin liittyy matka kiinnostaviin kohteisiin. Koulumme on mukana useissa Erasmus-projekteissa.

Leppävaaran lukiossa voi suorittaa ”eSport-opintoja”. Opintokokonaisuus rakentuu pelisovellukset opinnoista sekä pitkän matematiikan ja pitkän fysiikan opinnoista. Opintojen laajuus on n. 15 kurssia (30 opintopistettä). Opintokokonaisuus suoritetaan yhteistyössä Metropolia-ammattikorkeakoulun kanssa ja se toimii mahdollisena väyläopintoina Metropolia-ammattikorkeakouluun pelisovellukset pääaineena opintoihin. Katso tästä lisätietoja Metropolian tieto- ja viestintätekniikan opinnoista.

Lukiossamme toimii myös lukio-opintoihin valmistava LUVA-linja. Lukiodiplomin voi tehdä kuvataiteessa, tanssissa ja liikunnassa. Musiikin kurssilla on mahdollista osallistua musikaalin tekemiseen.