Koronatiedote

Lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa 31.1.2021 saakka, abien osalta mahdollisuus lähiopetukseen 18.1.2021 alkaen (tiedote 15.1. alla).

• Opetukseen liittyviä voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia ei lievennetä.

• Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat kuitenkin, että yhdenvertaisuuden toteutumisen näkökulmasta kaikille abiturienteille tarjotaan mahdollisuus lähiopetukseen 18.1.2021 alkaen kolmannen jakson loppuun asti.

• Abiturientteja ei velvoiteta lähiopetukseen, vaan he voivat valintansa mukaan osallistua etäopetukseen tai lähiopetukseen. Oppitunnit järjestetään hybridiopetuksena niin, että lähiopetuksessa olevat ovat luokkatilassa ja etäopetuksessa olevat osallistuvat opetukseen verkkovälitteisesti.

• Abit karanteenissa 1.3. - 15.3. YO-kirjoitusten takia

• Vanhojen tanssit siirretään

• Penkkarit virtuaalisesti torstaina 11.2. klo 10-11

Opettajat huolehtivat ohjeistusten antamisesta omien opetusryhmiensä opiskelijoille tms. Seuraa ohjeita Wilmasta.

Lounaspakettijakelu jatkuu

Etäopetuksessa oleville Espoon lukioiden opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus saada kouluateriat lounaspaketteina etäopiskelujakson ajaksi.

Lounaspakettien jakelusta tiedotetaan erikseen.

Alla linkkejä tiedotteisiin:

Lukioissa siirrytään etäopetukseen joulukuun alussa, lounaspakettijakelu alkaa

Pääkaupunkiseudun uudet rajoitukset ja suositukset

Kannustamme myös kaikkia opiskelijoitamme ottamaan käyttöön THL:n tuottaman Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa ja hillitä näin koronan leviämistä. Lisätietoja koronavilkku.fi

THL:n sivuille on koostettu kuntalaisille suunnattua tietoa kasvomaskien käytöstä.

THL:n ohje kasvomaskien käytöstä

Aiempi ohjeistus:

Lähikontaktien välttäminen ja hyvä hygienia

Lukiossa tulee välttää tarpeettomia lähikontakteja ja huolehtia hygieniasta. Ruokailut järjestetään porrastetusti ja mahdollisimman väljästi.

Lukioon ei tulla oireisena tai sairaana

Jos sinulla on oireita tai olet sairas, jää kotiin. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Ota yhteyttä kaupungin koronaneuvontaan p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18) tai muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117, jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita. Lisätietoja: www.espoo.fi/koronavirus.

Poissaolojen hakeminen

Poissaolojen hakeminen ja myöntäminen tapahtuvat tavallisten poissaolokäytänteiden mukaan. Jos opiskelija tai hänen perheenjäsenensä kuuluu THL:n määrittämään riskiryhmään, ja haet erityisiä opetusjärjestelyjä, ota yhteys rehtoriin.

Yhteydenpito

Yhteydenpito kotien ja opiskelijoiden kanssa hoituu ensisijaisesti etänä, mm. Wilmassa. Lukioon voitte olla myös yhteydessä sähköpostilla: ismo-olav.kjaldman@espoo.fi tai soittamalla 0505699337.

Ulkomailta palaavat oppilaat ja kansainväliset vierailut

Ulkomailta palaavien oppilaiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan paluussa noudatetaan THL:n päivittyvää suositusta tai ohjeita karanteeneista. Lue lisää THL.n päivittyvästä ohjeesta THL:n sivuilta.

Koulut ja lukiot eivät toistaiseksi vastaanota ulkomailta vieraita tai tee opintomatkoja ulkomaille.

Oppilaiden, opiskelijoiden tai henkilökunnan karanteeneista päättää kaupungin tartuntatautiyksikkö

Mahdollisista karanteeneista päättää Espoon tartuntatautilääkäri THL:n eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja HUSin ohjeistuksen mukaisesti. Jos koulun tiloissa olleella henkilöllä todetaan koronavirustartunta: Tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjät selvittävät tarkasti, keiden kanssa tartunnan saanut henkilö on ollut tekemisissä eli ketkä ovat altistuneet tartunnalle. Tartunnanjäljittäjät ovat henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden oppilaiden huoltajiin ja altistuneisiin täysi-ikäisiin opiskelijoihin: heidät määrätään kotikaranteeniin. Kotikaranteeniin määrättävät ovat terveitä: heidän liikkumistaan rajoitetaan siltä varalta, että he myöhemmin sairastuvat – näin he eivät pääse tartuttamaan tautia eteenpäin. Karanteeniaika on 14 vuorokautta altistumishetkestä. Koko koulun oppilaiden huoltajille, opiskelijoille ja henkilökunnalle kerrotaan tilanteesta. Sairastuneiden tai altistuneiden nimiä tai muita henkilötietoja ei koskaan kerrota julkisesti.

Leppävaaran lukiossa korostamme nyt alkavan lukuvuoden alussa seuraavien ohjeiden noudattamista:

1. Kouluun tullaan vain terveenä. Opiskelijan, opettajan tai muun oppilaitoksessa työskentelevän henkilön ei pidä osallistua lähiopetukseen tai muuhun oppilaitoksen tiloissa järjestettävään toimintaan, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita.

2. Kouluun/työpaikalle ei voi jatkossa tulla infektio-oireisena tai sen jälkeen, ennen kuin mahdollinen koronavirustartunta on suljettu pois testillä.

3. Jokainen pesee kätensä aina tullessaan kouluun sekä ennen kotiin lähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, ulkoa sisälle tultaessa sekä aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään saatavilla olevaa käsihuuhdetta.

4. Suojaa yskiminen. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttöinen nenäliina. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella.

5. Noudata turvavälejä. Lähiopetuksessa olevien ruokailu järjestetään porrastetusti. Ruokailuun jonotettaessa ja ruokailun aikana vältetään lähikontaktia ja säilytetään 1–2 metrin turvaväli muihin ruokailijoihin.

6. Terveydenhuollon ja opiskelijahuollon palveluista tiedotetaan erikseen lukiokohtaisesti.

Yllä olevat ohjeet perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön suositukseen (4.8.2020) ja opetushallituksen ohjeistukseen lukio-opetuksen järjestämisestä 1.8.2020 alkaen. Mahdollisesta etäopetukseen siirtymisestä joko kokonaan tai osittain tiedotetaan erikseen.