Koronatiedote

Koronatoimet 2. periodissa:

1. vuoden opiskelijat syövät klo 10.30 - 10.55 (oppitunti 1. vuoden opiskelijoille klo 9.45 - 10.30 + 10.55 - 11.25)

2. vuoden opiskelijat ja LUVAn opiskelijat ruokailevat klo 11.05

3. vuoden opiskelijat ruokailevat klo 11.20


Kannustamme myös kaikkia opiskelijoitamme ottamaan käyttöön THL:n tuottaman Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa ja hillitä näin koronan leviämistä. Lisätietoja koronavilkku.fi


THL:n ohje kasvomaskien käytöstä

Opetushallituksen ohjeet koronavirusepidemiatoimista ja varautumisesta lukiokoulutuksessa.


Aiempi ohjeistus:

Lähikontaktien välttäminen ja hyvä hygienia

Lukiossa tulee välttää tarpeettomia lähikontakteja ja huolehtia hygieniasta.

Lukioon ei tulla oireisena tai sairaana

Jos sinulla on oireita tai olet sairas, jää kotiin. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Ota yhteyttä kaupungin koronaneuvontaan p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18) tai muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117, jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita. Lisätietoja: www.espoo.fi/koronavirus.

Poissaolojen hakeminen

Poissaolojen hakeminen ja myöntäminen tapahtuvat tavallisten poissaolokäytänteiden mukaan. Jos opiskelija tai hänen perheenjäsenensä kuuluu THL:n määrittämään riskiryhmään, ja haet erityisiä opetusjärjestelyjä, ota yhteys rehtoriin.

Yhteydenpito

Yhteydenpito kotien ja opiskelijoiden kanssa hoituu ensisijaisesti etänä, mm. Wilmassa. Lukioon voitte olla myös yhteydessä sähköpostilla: ismo-olav.kjaldman@espoo.fi tai soittamalla 0505699337.

Ulkomailta palaavat oppilaat ja kansainväliset vierailut

Ulkomailta palaavien oppilaiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan paluussa noudatetaan THL:n päivittyvää suositusta tai ohjeita karanteeneista. Lue lisää THL.n päivittyvästä ohjeesta THL:n sivuilta.

Oppilaiden, opiskelijoiden tai henkilökunnan karanteeneista päättää kaupungin tartuntatautiyksikkö

Mahdollisista karanteeneista päättää Espoon tartuntatautilääkäri THL:n eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja HUSin ohjeistuksen mukaisesti. Jos koulun tiloissa olleella henkilöllä todetaan koronavirustartunta: Tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjät selvittävät tarkasti, keiden kanssa tartunnan saanut henkilö on ollut tekemisissä eli ketkä ovat altistuneet tartunnalle. Tartunnanjäljittäjät ovat henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden oppilaiden huoltajiin ja altistuneisiin täysi-ikäisiin opiskelijoihin: heidät määrätään kotikaranteeniin. Kotikaranteeniin määrättävät ovat terveitä: heidän liikkumistaan rajoitetaan siltä varalta, että he myöhemmin sairastuvat – näin he eivät pääse tartuttamaan tautia eteenpäin. Koko koulun oppilaiden huoltajille, opiskelijoille ja henkilökunnalle kerrotaan tilanteesta. Sairastuneiden tai altistuneiden nimiä tai muita henkilötietoja ei koskaan kerrota julkisesti.