Kielet

Vieras kieli, pitkä oppimäärä

Kurssit valmentavat pitkän kielen ylioppilaskokeeseen.

Koulumme pitkänä luettavia kieliä ovat englanti ja saksa. Niissä on kuusi pakollista ja kaksi syventävää kurssia. Kursseilla opiskelijat saavat valmiudet kielen eri osa-alueilla harjoittelemalla erilaisia keskustelutilanteita, kuullun- ja luetun tekstin ymmärtämistä sekä kirjallista tuottamista. Aihepiirit ovat monipuolisia itsestä ja perheestä kertomisesta mm. kulttuuriin, tieteisiin ja ympäristönsuojeluun.

Englanti

Englannin peruskurssien jälkeen opiskelija voi valita keskustelukurssin, luovan kirjoittamisen kurssin ja ylioppilaskirjoituksiin valmistavan abi-kurssin. Kolmantena opiskeluvuotena on mahdollista suorittaa Opetushallituksen valtakunnallinen keskustelukoe, josta saa erillisen todistuksen.  English is an eternal challenge!

Saksa

Voit opiskella saksaa myös pitkän oppimäärän mukaan, jos olet opiskellut saksaa peruskoulun 3.-9.luokilla. Ensimmäisenä vuotena suoritat kurssit 1-3, toisena 4-6 ja kolmantena 7-8.

Toinen kotimainen kieli

Ruotsi

Toista kotimaista eli ruotsia tarjotaan viiden pakollisen kurssin lisäksi myös kaksi syventävää kurssia sekä abi-kurssi. Oppimäärä tähtää monipuoliseen suulliseen ja kirjalliseen kielitaitoon; arkipäivän elämänmenon lisäksi aihepiireinä ovat mm. kulttuuri, ympäristö ja muut Pohjoismaat. Koulussamme on myös mahdollista suorittaa niveltävä kurssi, joka vahvistaa yläasteen tietoja ennen varsinaisten lukioruotsin kurssien suoritusta. Kurssit valmentavat toisen kotimaisen kielen ylioppilaskokeeseen. Lukiomme tarjoaa myös ruotsin suullisen kurssin, johon sisältyy opintomatka Uppsalaan.

Vieras kieli, lyhyt oppimäärä

Ranska

Ranskassa tarjotaan kurssit RAB31-RAB38.

Saksa

Saksassa tarjotaan kurssit SAB31-SAB38.

Jos olet epävarma siitä, mitä kursseja Sinun tulisi valita, ota rohkeasti yhteyttä ranskan- tai saksanopettajaan, niin katsomme yhdessä
Sinulle sopivat kurssit.

Lukiossamme tarjotaan lisäksi kaksi soveltavaa kurssia turisti-italiaa.