Kielet

Vieras kieli, pitkä oppimäärä

Kurssit valmentavat pitkän kielen ylioppilaskokeeseen.

Koulumme pitkänä luettavia kieliä ovat englanti ja saksa. Niissä on kuusi pakollista ja kaksi syventävää kurssia. Kursseilla opiskelijat saavat valmiudet kielen eri osa-alueilla harjoittelemalla erilaisia keskustelutilanteita, kuullun- ja luetun tekstin ymmärtämistä sekä kirjallista tuottamista. Aihepiirit ovat monipuolisia itsestä ja perheestä kertomisesta mm. kulttuuriin, tieteisiin ja ympäristönsuojeluun.

Englanti

Englannin peruskurssien jälkeen opiskelija voi valita keskustelukurssin ja ylioppilaskirjoituksiin valmistavan abi-kurssin. Kolmantena opiskeluvuotena on mahdollista suorittaa Opetushallituksen valtakunnallinen keskustelukoe, josta saa erillisen todistuksen.  English is an eternal challenge!

Saksa

Leppävaaran lukiossa voit opiskella saksaa monipuolisesti kaikkien
oppimäärien mukaan. Jos olet aloittanut saksan peruskoulun 3. - 6.
luokalla, opiskelet lukiossa saksaa pitkän oppimäärän mukaan. Tällöin suoritat ensimmäisenä
vuotena kurssit 1-3, toisena 4-6 ja kolmantena 7-8.

Toinen kotimainen kieli

Ruotsi

Toista kotimaista eli ruotsia tarjotaan viiden pakollisen kurssin lisäksi myös kaksi syventävää kurssia sekä abi-kurssi. Oppimäärä tähtää monipuoliseen suulliseen ja kirjalliseen kielitaitoon; arkipäivän elämänmenon lisäksi aihepiireinä ovat mm. kulttuuri, ympäristö ja muut Pohjoismaat. Koulussamme on myös mahdollista suorittaa niveltävä kurssi, joka vahvistaa yläasteen tietoja ennen varsinaisten lukioruotsin kurssien suoritusta. Kurssit valmentavat toisen kotimaisen kielen ylioppilaskokeeseen.

Vieras kieli, lyhyt oppimäärä
Kurssit valmentavat lyhyen kielen ylioppilaskokeeseen.

Ranska

Ranskassa suoritat kurssit RAB1-8.

Saksa

Saksassa suoritat kurssit SAB1-8.

Jos olet epävarma siitä, mitä kursseja Sinun tulisi lukioon tullessasi
valita, ota rohkeasti yhteyttä saksanopettajiin, niin katsomme yhdessä
Sinulle sopivat kurssit.

Saksan kielen kursseilla tutustutaan itse kielen opiskelun lisäksi
monipuolisesti myös saksalaiseen kulttuuriin ja saksankielisiin maihin.

Herzlich willkommen!

On hyvä pitää mielessä, että kielitaito kehittyy pikku hiljaa.
Menestyksekäs kielen opiskelu on aina runsaasti aikaa ja työtä vaativaa.
Opiskelu on kuitenkin pienessä ryhmässä tehokasta ja kiinteässä ryhmässä
muodostuu nopeasti oppimista tukeva, iloinen ryhmähenki.