Hakeminen

Leppävaaran lukion urheilulinjalle (hakukoodi 0258/817) haetaan sähköisesti yhteishaussa osoitteessa
www.opintopolku.fi. Sähköisen haun lisäksi hakijan on täytettävä  hakulomake urheiluoppilaitokseen (2018), lomakkeita saa lukion kansliasta ja lukion nettisivuilta. Hakemusten palautus lukion kansliaan 14.3.2018 klo 15.00 mennessä. Katso lisää urheilijan polusta ja urheiluoppilaitokseen hakemisesta olympiakomitean sivuilta: http://www.sport.fi/huippu-urheilu/urheilijat/urheilijoiden-opiskelumahdollisuudet/urheiluoppilaitoshaku-2017

Urheilulinjalle valitaan 25 opiskelijaa, jossa sisäänpääsyyn vaikuttavat lukuaineiden keskiarvo (vähintään 7,0), liikunnan arvosana sekä seurojen ja lajiliittojen lausunnot. Urheilulinjan opiskelijavalinnan kriteereissä noudatamme valtakunnallista urheilulukioiden pisteytystä.

Urheilulinjan pisteytys:
  • Keskiarvo, joka lasketaan liikunnan ja lukuaineiden numeroista (max. 10 pistettä).
  • Lajiliittojen ja/tai seurojen lausunnot (0-6 pistettä).
  • Koulukohtaiset soveltuvuuspisteet (0-4 pistettä).
  • Yhteensä max. 20 pistettä

Keskiarvo:
  • Keskiarvopisteiksi lasketaan hakijan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden ja liikunnan arvosanoista muodostuva keskiarvo. Keskiarvo lasketaan sadasosan tarkkuudella, minimikeskiarvo urheilulinjalle hyväksytyille on 7,00.

Urheilupisteet:
  • Urheilu- ja soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja hakijan harrastaman lajin valtakunnallisen lajijärjestön yhteistyönä. Hakija saa urheilullisista ansioistaan ja lahjakkuudestaan 0-6 pistettä ja oppilaitos antaa maksimissaan neljä (0-4) soveltuvuuspistettä.

• Lajiliittopisteytyksen periaatteet ovat kevään 2018 haussa seuraavat:
5,1-6 pistettä: lajinsa huippulahjakkuus (lähellä ikäluokkansa kansainvälistä tasoa, joukkuelajeissa johtava pelaaja / urheilija maajoukkueessa)
4,1-5,0 pistettä: ikäluokkansa maajoukkueurheilija (joukkuelajit), SM-mitalitaso (yksilölajit).
2,1-4,0 pistettä: SM-pistesijoilla (yksilölajit), alue-, piirijoukkuetaso, maajoukkue-ehdokas (joukkuelajit)
1,0-2,0 pistettä: seuratason aktiivi, ei meriittejä
0 pistettä: käytetään vain, jos ei mitään tietoja (koulu voi pisteyttää, max 3 pistettä)

Oppilaitospisteytyksen periaatteet: (0-4 pistettä):
  • Oppilaitospisteiden lähtökohtana on tukea lajiliiton pisteytystä potentiaalisimpien urheilijoiden sisäänpääsyn varmistamiseksi. Oppilaitospisteytyksessä huomioidaan mm. seuraavia seikkoja: lajin harjoittelu- ja /tai valmennusolosuhteet, aamuharjoittelun mahdollisuudet, hakijan menestys omassa lajissa sekä edellytykset/motivaatio opiskeluun (lukiokelpoisuus).

Leppävaaran lukio ei järjestä erillistä valinta- tai soveltuvuuskoetta urheilulinjan hakijoille.

Tiedustelut urheilulinjasta:

Avoimien ovien päivät ja esittelyt:
-Keskiviikkona 17.1.2017 klo 13.30-15.00
-Tiistaina 23.1.2017 klo 13.30-15.00
-Keskiviikkona 7.2.2018 klo 18:00-19:30 huoltajille ja nuorille

Lukion rehtori Ismo-Olav Kjäldman, puh.(09)8164 4634 ismo-olav.kjaldman@espoo.fi tai valmennuksen koordinaattori Heikki Saloranta, 050 5631006 heikki.saloranta@espoo.fi

Liitteet: vuoden 2018 hakulomake pävitetään tähän!
Urheiluoppilaitoksen hakulomake 2017 (*.pdf)