Seuraavat tapahtumat
Hakeminen

Leppävaaran lukion urheilulinjalle (hakukoodi 0258/817) haetaan sähköisesti yhteishaussa osoitteessa
www.opintopolku.fi. Sähköisen haun lisäksi hakijan on täytettävä  hakulomake urheiluoppilaitokseen (2018), lomakkeita saa lukion kansliasta ja lukion nettisivuilta. Hakemusten palautus lukion kansliaan 13.3.2018 klo 15.00 mennessä. Katso lisää urheiluoppilaitokseen hakemisesta, opiskelijavalinnan hakuprosessista ja kriteereistä olympiakomitean sivuilta

Urheilulinjalle valitaan 25 opiskelijaa, jossa sisäänpääsyyn vaikuttavat lukuaineiden keskiarvo (vähintään 7,0), liikunnan arvosana sekä seurojen ja lajiliittojen lausunnot. Urheilulinjan opiskelijavalinnan kriteereissä noudatamme valtakunnallista urheilulukioiden pisteytystä.

Urheilulinjan pisteytys:
  • Keskiarvo, joka lasketaan liikunnan ja lukuaineiden numeroista (max. 10 pistettä).
  • Lajiliittopisteytys (0-5 pistettä).
  • Koulukohtaiset soveltuvuuspisteet (0-5 pistettä).
  • Yhteensä max. 20 pistettä

Keskiarvo:
  • Keskiarvopisteiksi lasketaan hakijan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden ja liikunnan arvosanoista muodostuva keskiarvo. Keskiarvo lasketaan sadasosan tarkkuudella, minimikeskiarvo urheilulinjalle hyväksytyille on 7,00.

Lajiliittopisteet (0-5 pistettä):
  • Lajiliittopisteytyksen periaatteet ovat kevään 2018 haussa seuraavat:
4,2-5 pistettä:
  • Joukkuelaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
  • Yksilölaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
3,1-4,1 pistettä:
  • Joukkuelaji: Ikäluokan maajoukkueurheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. Yksilölaji: SM-mitalitaso. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
2,1-3,0 pistettä:
  • Joukkuelaji: Maajoukkue-ehdokas, aluejoukkueen kärkeä, seurajoukkueen kärkipäätä. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää. Yksilölaji: SM-pistesijataso, SM-mitalitason viestijoukkueen jäsen. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
1,1-2,0 pistettä:
  • Joukkuelaji: Aluejoukkueen keskiatasoa, seurajoukkueen runkopelaaja. Yksilölaji: lähellä SM-pistesijaa, SM-pistesijatason viestijoukkueessa
0,1-1,0 pistettä: Seuratason aktiivi
0 pistettä: käytetään vain, jos lajiliitto ei tunne urheilijaa (koulu voi pisteyttää, max 2,5 pistettä)

Oppilaitospisteytyksen periaatteet: (0-5 pistettä):
  • Oppilaitospisteiden lähtökohtana on tukea lajiliiton pisteytystä potentiaalisimpien urheilijoiden sisäänpääsyn varmistamiseksi. Oppilaitospisteytyksessä huomioidaan mm. seuraavia seikkoja: lajin harjoittelu- ja /tai valmennusolosuhteet, aamuharjoittelun mahdollisuudet, hakijan menestys omassa lajissa sekä edellytykset/motivaatio opiskeluun (lukiokelpoisuus).

Leppävaaran lukio ei järjestä erillistä valinta- tai soveltuvuuskoetta urheilulinjan hakijoille.

Tiedustelut urheilulinjasta:

Avoimien ovien päivät ja esittelyt:
-Keskiviikkona 17.1.2018 klo 13.30-15.00
-Tiistaina 23.1.2018 klo 13.30-15.00
-Keskiviikkona 7.2.2018 klo 18:00-19:30 huoltajille ja nuorille

Lukion rehtori Ismo-Olav Kjäldman, puh.(09)8164 4634 ismo-olav.kjaldman@espoo.fi tai valmennuksen koordinaattori Heikki Saloranta, 050 5631006 heikki.saloranta@espoo.fi

Urheiluoppilaitoksen hakulomake 2018 (*.pdf)